Utorak, 21 Marta

Zeničanin uhapšen zbog posjedovanja pištolja

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 27.09.2020. godine, u 23,15 sati, u ulici Uzunovića put, od strane policijskih službenika izvršeno je legitimisanje i pregled lica K.I., rođenog 2001. godine, iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađen pištolj marke CZ kalibra 7,65 mm. Lice K.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporno oružje je oduzeto.           

U toku noći 26/27.09.2020. godine, u ulici Ivana Gundulića, izvršeno je krivično djelo teške krađe kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo marke “VW Bora“, registarskih oznaka T72-J-519, vlasništvo lica B.Đ., iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području ZDK dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.