Subota, 1 Aprila

Zeničaninu ukradeno pet bicikala, intervenisala policija

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U periodu od 19.09. do 22.09.2020. godine, u mjestu Lopate, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo Ć.S., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina srebrenog nakita. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršene teške krađe poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 22.09.2020. godine, u 20,00 sati, u mjestu Poratje, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica H.I., rođenog 1991. godine, iz Zenice, kojom prilikom su pronašli trideset tableta i devet sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 21/22.09.2020. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa pet bicikala vlasništvo lica Z.F., iz Zenice. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela.

Na području ZDK dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.