Nedjelja, 29 Januara

Zenička politička svakodnevnica je bolesna, ali ni novinarstvo nam nije baš najzdravije❗

Dvanaest objava o ubistvu i samoubistvu u fotokopirnici u Zenici u toku 24 sata na jednom te istom elektronskom mediju nije normalno. Dakle, svaki drugi sat objavljen je “ekskluzivni” članak ili revidiran prethodni, o jednom te istom nemilom događaju.
Strah me da se autor tekstova ne samozadovoljava na nesreći dvoje sugrađana. Bilo bi to veoma bolesno. Uzmemo li u obzir da je autor tekstova zaposlenik Gradske uprave za čije tekstove sa senzacionalističkim naslovima izdvajamo budžetski novac, zaista je šokantno.

Podsjetimo, Uprava policije MUP-Zeničko – dobojskog kantona (ZDK) je 4.6. u 21:20 sati obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice ‘NO 8’, nalaze dva beživotna tijela.

Odmah nakon prijave formirana je istražna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova ZDK koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužitelja izašla na mjesto događaja i izvršila uviđaj.

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. (1959.) iz Zenice te P.N. (1968.) iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje (pištolj).