Srijeda, 7 Juna

Zenički policajac ranjen u obračunu sa kriminalcem koji je pokušao provaliti u apoteku

Policijski službenik MUP-a ZDK ranjen je nakon što je omeo pljačkaša u namjeri da nasilno uđe u apoteku “Mr. Weiss” koja se nalazi u zeničkoj ulici Abdulaziza Aska Borića.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz zeničke policije, muškarac je jutros oko 5 sati došao u apoteku te udarcima u poseban šalter gdje se tokom noćnih sati pružaju usluge pokušao ući u apoteku. Uposlenice apoteke odmah su pozvale policiju, a po njihovom dolasku muškarac koji je nasilno htio ući u apoteku, pucao je u pravcu policije te ranio jednog policajca u ruku i nogu te se dao u bijeg.

S obzirom da je grad pokriven videonadzornim sistemom policija je lako ustanovila da je muškarac počeo bježati u pravcu magistralnog puta M-17 prema rijeci Bosni gdje je uhapšen.

Kako lokalni portal Zenicablog saznaje, kriminalac kojeg su policajci savladali u samom koritu rijeke Bosne je 39-godišnji Baki Bićevci. Prema ranijim navodima medija, on je proveo više od 15 godina u KPZ Zenica.

Ranije, 2016. godine, jedna TV ekipa je pravila priču o njemu kako se oženio i dobio dijete za vrijeme “slobodnih vikenda”, dok je služio višegodišnju kaznu. Iako je kazao da će se promijeniti po izlasku iz zatvora zbog porodice, izgledno je da se predomislio.

Za sada nema zvaničnih informacija iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a policajac koji je zadobio povrede uspješno se oporavlja.

Izvor: Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.