Ponedjeljak, 27 Marta

“Zlatnik Kulina bana” Foruma građana Zenice za zeničkog olimpijca Mesuda Pezera

Bosanskohercegovački rekorder u bacanju kugle, olimpijac Mesud Pezer, ovogodišnji je dobitnik “Zlatnika Kulina bana”, kojeg mu je Forum građana Zenice, povodom 832. godišnjice objave Povelje Kulina bana, dodijelio u Parku “Kulin ban” na Bilinom polju u Zenici.

Pezeru je priznanje dodijeljeno, kako je istakao predsjednik Foruma Faruk Kadrić, za “promociju Grada Zenica i države Bosne i Hercegovine” u svijetu.

– Ovo je za mene jedan poseban dan. U svojoj sportskoj karijeri primio sam dosta priznanja i osvojio dosta medalja, ali, zasigurno, ovo je nešto posebno za mene, zato što su to prepoznali moji građani Zenice. Imam osjećaj da su me cijelo vrijeme pratili i poštuju moj rad i trud. Iskreno obećavam da ću im se odužiti, da, ako Bog da, svoju Zenicu i BiH predstavljam u što boljem svjetlu na narednim, velikim takmičenjima – podvukao je Pezer, koji se zahvalio za dodjeljeno priznanje.

Prije Pezera, od sportista su isto priznanje Foruma građana Zenice dobile njegove klupske kolege iz Atletskog kluba Zenica, srednjeprugaš Amel Tuka i bacač kugle Hamza Alić, kao i fudbalski reprezentativci Zvjezdan Misimović i Emir Spahić.

Manifestaciju je, prigodnim historijskim govorom, uveličao i zenički historičar dr. Amir Ismić, koji je podsjetio na značaj tog, “prvog poznato pisanog historijskog dokumenta” koji svjedoči o državnosti BiH.

Predstavnici Foruma građana Zenica i Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica “Zlatni ljiljan” položili su cvijeće na Spomen-ploču “Kulin ban”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.